THE SMART TRICK OF KüLTüR MANTARı TOHUMU THAT NO ONE IS DISCUSSING

The smart Trick of kültür mantarı tohumu That No One is Discussing

The smart Trick of kültür mantarı tohumu That No One is Discussing

Blog Article

Mantarın sayısız faydalarının tüketiciye ulaştırılması verilen emeğin karşılığının alındığının bir göstergesi olur.

İster evde hobi amaçlı ister ticari amaçla olsun mantar yetiştiriciliği için en önemli konuların başında mantar miseli gelir. Sitemize de gelen sorular arasında istiridye mantarı tohumu veya mantar miseli nereden alınır sorusu ilk sıralardadır.

You can e mail the website operator to allow them to know you had been blocked. Remember to involve Whatever you were executing when this web page came up plus the Cloudflare Ray ID discovered at The underside of the webpage.

Biraz sarımsak ve soğanla buluştuğunda adeta zirveye oynayan tadıyla damaklarda iz bırakan bu nefis mantarı gelin birlikte tanıyalım ve yetiştirilmesinden faydasına dek tüm özelliklerini keşfedelim.

Mantar kompostu nasıl yapılır ■ Kompost yığınının, pastörizasyon sonrası, ekim torbalarına doldurulması na geldi sıra.

Earlierörizasyon işleminden sonra kompost havası temiz bir ortamda twenty five ºC sıcaklığa gelene kadar bekletilerek soğutulur.

İstiridye mantarı nasıl yetiştirilir ? İstiridye mantarı yetiştirmek için bizden istiridye mantarı yetiştirme kitiye mantar yetiştiriciliğine başlayabilirsiniz. İstiridye mantarını yetiştirmek zormudur…

İstiridye mantarı nasıl yetiştirilir ? İstiridye mantarı yetiştirmek için bizden istiridye mantarı yetiştirme kitiye mantar yetiştiriciliğine başlayabilirsiniz. İstiridye mantarını yetiştirmek zormudur…

Mantar miseli here ismi verilen mantar tohumlarının kompost içerisine homojen bir şekilde dağıtılması gerekir. Mantar miseli ile kompostu doğru şekilde ve doğru oranlarda karıştırıldığında verimli sonuçlar elde etmek mümkündür.

Metilbromid ile yada göz taşı ile kompostun dezenfeksiyonu yapılırken dikkat edilecek nokta hava sıcaklığının 20°C civarında olmasıdır. Daha düşük sıcaklıklarda metilbromid buharlaşmadığından dezenfeksiyon etkili olmaz.

Araştırmacılar, istiridye mantarının yukarıdakilerin yanı sıra aşağıdaki faydaları da sağlayabileceğini söylemektedir:

Bu malzemelerin üzerine istiridye mantarı sporları serpilir ve nemli bir ortamda bekletilir. Bir süre sonra, miselyum malzemeye yayılır ve istiridye mantarı tohumu hazır olur.

Ana katı maddelere ek olarak ilave protein ve azot içeren maddeler istiridye mantarı verimini arttırır. İlave olarak düşük oranlarda aşağıdaki maddeler kullanılabilir.

Kompost içerisindeki katı besin maddelerine substrat denir. İstiridye mantarı miselinin yani tohumun gelişimi, katı besin maddesi yani substrat içindeki karbon/azot oranına bağlıdır.

Report this page